Vagn

  • Din varukorg är tom

Delsumma:

$0.00
Visa kundvagn

Bra tips för att utforska Paris!

Julie Marie Grønhøj

Ska du till Paris?

Jag har packat min resväska igen för att gå ut och uppleva världen!

Den här gången har resan gått till den vackra och romantiska staden Paris. Paris är en stad som så många drömmer om att besöka, så jag var såklart tvungen att se den själv.

Paris är utan tvekan mest känt för Eiffeltornet, Triumfbågen och inte minst den magnifika katolska katedralen Notre Dame, men staden har så mycket att erbjuda, för alla åldrar, att det är omöjligt att se allt. Det finns också så mycket mat och vin att smaka på. Croissanter, baguetter, ostar och en autentisk löksoppa stod högt på min lista över saker att smaka på.

Som alltid är jag ett fan av självguidade stadsvandringar, och den här gången är det inte annorlunda. Staden måste ses, all kultur ska upplevas och lite motion på vägen skadar absolut inte.

Eftersom jag är en true crime-fanatiker måste detta givetvis vara en del av min Parisresa. Om du älskar true crime lika mycket som jag gör, läs med för att ta reda på hur du kan göra true crime till en del av din upplevelse i Paris.

Eftersom jag som alla andra vill uppleva de stora attraktionerna antog jag utmaningen i mysteriejakten "Mordet av Notre Dame".

Som du nästan kan gissa kommer du på den 2 km långa promenaden här att passera Notre Dame, men också torget René Viviani, stadshuset och många andra fantastiska platser. Som alltid kommer du att upptäcka vackra gömda byggnader på vägen, som du vanligtvis inte skulle lägga märke till. Så jag är ett fan!

"Mordet av Notre Dame" är självstyrt, så du kan själv bestämma när du ska börja eller sluta och om du ska ta en paus på vägen. Själv kunde jag inte motstå att stanna och äta en croissant medan jag njöt av de vackra omgivningarna.

När jag var klar med den sista uppgiften hittade jag ett trevligt café, och diskuterade vem som var boven med min vän och som alltid en god drink (jag har inga problem men vem tackar nej till en god förfriskning). Vi löste såklart mysteriet och firade med lite utsökt mat medan vi läste om den sanna historien.

Den här upplevelsen kommer verkligen att bli en hit för alla, även om du normalt sett inte är ett fan av mordmysterier och true crime. Så det finns ingen ursäkt varför detta inte skulle vara en del av din resa till Paris, oavsett om du har varit där förut eller inte.

Du behöver inte använda något annat än det du får från upphämtningsstället, så telefonen kan stanna i fickan och du kan få en upplevelse i ögonblicket!

Om du reser i en större grupp rekommenderas att dela upp dig i grupper om max 4, så att du kan göra det till en tävling! Vem kan lösa mysteriet först?
Jag röstar på att förlorarna ska ge croissanter till alla andra! (Jo jag har hittat min svaghet).

Om du har några tips på vad jag bör komma ihåg nästa gång jag är i Paris, eller ett förslag på vart jag ska åka härnäst, dela det gärna i kommentarsfältet.

Sam

True crime-nörd och croissantmissbrukare